لیست اختراعات محبوبه قهرماني نژاد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1396/10/01
تاریخ ثبت: 1396/10/01
خلاصه اختراع:

حضور تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي به عنوان يكي از منابع اصلي توليد SOx در جهان كه يكي از عوامل اصلي آلودگي هوا، باران‌هاي اسيدي و تخريب تجهيزات مي‌باشد، شناخته شده است. به دليل اثرات تخريبي اكسيدهاي سولفور، مشخصات و غلظت تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي مانند بنزين و گازوئيل، روزبه‌روز در سراسر دنيا سخت‌گيرانه‌تر مي‌شود. فرآيند سولفورزدايي اكسايشي در مقايسه با فرآيند سولفورزدايي هيدروژني، نيازمند شرايط ملايم‌تري همچون دماي محيطي و فشار اتمسفري مي‌باشد و به عنوان يك فرآيند اميدواركننده در حذف عميق تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي در نظر گرفته مي‌شود. همچنين، در سال‌هاي اخير پلي‌اكسومتالاتها به عنوان كاتاليستهاي سبز، توجه ويژه‌اي را به دليل بازده بالا در فرآيند سولفورزدايي اكسايشي به سمت خود جذب كرده‌اند. كامپوزيت Mo132/AC در سولفورزدايي اكسايشي داراي عملكرد ويژه‌اي است و سبب حذف تركيبات سولفوردار (همچون دي‌بنزوتيوفن از يك سوخت مدل) با بازدهي در حدود 100 درصد مي‌گردد. بكارگيري كربن فعال به عنوان پايه‌اي كاملا ارزان و در دسترس براي {Mo132} سبب افزايش ظرفيت جذب تركيبات سولفوردار بر روي كاتاليست، سادگي بازيابي كاتاليست از محيط واكنش و نيز افزايش بازده سولفورزدايي در سوخت مدل مي‌شود. بر اساس نتايج، كامپوزيت Mo132/AC قادر است در شرايط بهينه و در دماي محيط (C ᵒ 25) بازدهي برابر با 99.5% و يا حتي بيشتر در سولفورزدايي اكسايشي داشته باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/08/05
تاریخ ثبت: 1395/02/06
خلاصه اختراع:

يكي از راه‌هاي موثر كنترل و كاهش ميزان انتشار دي اكسيد كربن در محيط زيست، حذف و جداسازي اين ماده از جو با استفاده از روش جذب سطحي است. مسلما قلب تپنده اين روش جاذب‌هاي آن بوده كه موفقيت يا عدم موفقيت جذب وجداسازي دي اكسيد كربن به طور مستقيم وابسته به آنها مي باشد. از ميان تمام انواع جاذبهاي قابل كاربرد، چارچوب هاي نانو ساختار آلي - فلزي (MOFs) يكي از بهترين گزينه ها است. در اين تحقيق يكي از سناريوهاي افزايش بازدهي جداسازي دي اكسيد كربن در جاذب هاي MOF يعني اصلاح پسا سنتزي مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور با اتصال يك گروه عاملي (فلز ليتيوم) به لينكر بكارگرفته شده در ساختار ZIF-8 (ايميدازول) تاثير اصلاح ساختار بر بازدهي فرايند مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت. نتايج آزمايشگاهي گواه بر اين است كه افزايش نيروي الكترواستاتيك بين ليتيوم جاذب اصلاح يافته با گاز دي اكسيد كربن سبب افزايش ظرفيت جذب اين گاز در نانو ساختار اصلاح يافته ZIF-8-OLi خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/30
تاریخ ثبت: 1395/08/29
خلاصه اختراع:

درصد گوگرد زياد در اكثر فرآورده هاي نفتي مضر است و حذف يا تبديل آن ها به مواد بي ضرر، يكي از هدف هاي مهم در پالايشگاه ها است. يكي از راه‌هاي موثر كنترل و كاهش ميزان انتشار اكسيدهاي گوگردي در محيط زيست، تبديل و جداسازي اين مواد با استفاده از روش اكسيداسيون است. در اين روش از كاتاليست‌‌هاي مختلفي استفاده مي‌شود كه از ميان تمام آنها، چارچوب هاي نانو ساختار آلي - فلزي (MOFs) يكي از بهترين گزينه ها است. در اين تحقيق، تاثير اصلاح ساختار روي كاتاليست ZIF-8 در اكسيداسيون دي‌بنزوتيوفن مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور با اتصال يك گروه عاملي (OH) به فلز روي بكارگرفته شده در ساختار ZIF-8 صورت پذيرفت. نتايج آزمايشگاهي گواه بر اين است كه كاتاليست اصلاح يافته مورد استفاده در اكسيداسيون دي‌بنزوتيوفن سبب افزايش ظرفيت تبديل اين ماده به سولفون و سولفوكسيد دي‌بنزوتيوفن در نانو ساختار اصلاح يافته ZIF-8-OH خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/03/06
تاریخ ثبت: 1395/09/20
خلاصه اختراع:

چارچوب فلزي-آلي- زئوليتي- 8 (ZIF-8) با توجه به برخي از ويژگي هاي برجسته و منحصر به فرد نظير سنتز آسان، پايداري حرارتي و شيميايي بالا، جداسازي انتخاب پذير و ... توجه بسياري را جهت استفاده در انواع فرايندهاي شيميايي به خود جلب كرده است. شكل گيري تمام خصوصيات منحصر به فرد جاذب نانو ساختار ZIF-8 به طور قطع وابسته به سنتز صحيح و دقيق آن دارد به گونه اي كه عدم سنتز صحيح و مناسب مي تواند نتايجي كاملا معكوس در عملكرد اين جاذب داشته باشد. روش‌هاي مختلفي براي سنتز انواع نانوذرات تا كنون به كار گرفته شده است كه از آن جمله مي توان به روش هاي سالوترمال و هيدرو ترمال، روش سونوشيمي، روش الكتروشيميايي، روش سل-ژل، روش‌هاي مكانوشيميايي و روش مايكروويو اشاره نمود .در اين اختراع، با توجه به اهميت سنتز دقيق، سالم و مقرون به صرفه جاذب هاي نانوساختار از جمله نانو ذرات ZIF-8 ، يك روش آسان، سبز و بدون نياز به صرف انرژي بالا در شرايط دماي اتاق ارائه شده است. اين روش نسبت به روش هاي قبل (نامبرده) داراي مزاياي قابل توجه اي مي باشد به گونه اي كه مدت زمان لازم براي تشكيل نانوذرات در اين روش تنها 10 دقيقه مي باشد. از مزيت هاي ديگر اين روش علاوه بر كاهش زمان و انرژي، مي توان به درصد بازدهي بالا، جداسازي آسان، سادگي روش و شرايط سبز واكنش اشاره نمود. حضور امواج فراصوت در كنار استفاده از حلال هاي سبز مختلفي نظير اتانول، آب ديونايز، آمونياك با غلظت 25 درصد و استون، از مهمترين خصوصيات اين روش سنتز محسوب مي گردد. نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه تشكيل نانو ذرات ZIF-8 در حضور امواج صوتي و با استفاده از حلال هاي سبز نظير اتانول از نظر تبلور و اندازه ذرات، داراي عملكرد عالي مي باشند. اندازه ذرات نانو ذرات زيف سنتز شده در حضور حلال آب ديونايز23/12 نانومتر، اتانول 22/98 نانومتر، آمونياك (25%) 27/33 نانومتر و استون17/71 نانومتر مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/05/21
تاریخ ثبت: 1395/11/02
خلاصه اختراع:

يكي از مباحثي كه امروزه در زمينه استفاده از برش هاي مختلف نفتي مطرح است، حذف آلاينده هاي مختلف از جمله تركيبات گوگردي مي باشد كه در سطح جهاني، قوانين سختگيرانه اي براي آن در نظر گرفته شده است. احتراق اين تركيبات موجب توليد و نشر اكسيدهاي گوگردي، آلودگي محيط زيست، باران‌هاي اسيدي خوردگي تجهيزات و غيرفعال شدن كاتاليست‌هاي شيميايي مي‌شود. استفاده از روش اكسيداسيون، يكي از راه‌هاي موثركاهش انتشار اكسيدهاي گوگردي به‌شمار مي‌آيد. در اين روش مي توان از كاتاليست‌‌هاي مختلفي استفاده نمود كه از ميان آنها، نانو كامپوزيت هايي از اكسيد تيتانيوم يكي از بهترين گزينه‌ها مي‌باشد. در اين تحقيق، تاثير اصلاح سطح نانو ذرات هيبريدي اكسيد تيتانيوم-سيليكا در اكسيداسيون دي‌بنزوتيوفن (يك تركيب گوگردي آروماتيك) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج گواه بر اين است كه اين كاتاليست سبب افزايش راندمان تبديل اين ماده به سولفون و سولفوكسيد دي‌بنزوتيوفن در دما و فشار محيط و در نهايت كاهش سطح گوگرد خواهد شد. از مهمترين مزاياي استفاده از اين كاتاليست، مي توان به سرعت سينتيك فوق العاده بالاي آن در فرايند گوگردزدايي اكسيداسيوني، استفاده از اكسيد كننده سبز پروكسيد هيدرژن و سنتز بسيار راحت و سبز آن اشاره نمود كه امكان تهيه آن را در مقياس صنعتي در جهت توليد داخلي امكان پذير ميسازد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/03/14
تاریخ ثبت: 1396/10/19
خلاصه اختراع:

در سال هاي اخير، نياز روزافزون نياز به انرژي، سخت تر شدن قوانين استاندارد مربوط به سوخت وسايل نقليه با هدف حفاظت از محيط زيست و نيز كم شدن ذخاير نفتي، چالش بزرگي را براي تصفيه گران صنعت نفت به وجود آورده است. همين امر موجب شده تا تلاش ها و مطالعات جهت يافتن روش هاي بصرفه ي گوگردزدايي با جديت بيشتري دنبال گردد. يكي از راهبردهاي موثر براي گوگردزدايي از سوخت هاي مايع، روش گوگردزدايي اكسيداسيوني مي باشد. در اين روش مي توان از كاتاليست‌‌هاي مختلفي استفاده نمود كه از ميان آنها، نانو كامپوزيت هايي از اكسيد تيتانيوم يكي از بهترين گزينه‌ها مي‌باشد. نتايج حاصل از اين تحقيق، گواه بر اين است كه كاتاليست سنتز شده TiO2-CA@Mo سبب افزايش راندمان در تبديل دي بنزوتيوفن به سولفون و سولفوكسيد دي‌بنزوتيوفن در دما و فشار محيط (25درجه سانتيگراد) و در نهايت كاهش سطح گوگرد خواهد شد. از مهمترين مزاياي استفاده از اين كاتاليست، مي توان به سرعت سينتيك بالاي آن در فرايند گوگردزدايي اكسيداسيوني، استفاده از اكسيد كننده سبز پروكسيد هيدرژن و سنتز بسيار راحت و سبز آن اشاره نمود كه امكان تهيه آن را در مقياس صنعتي در جهت توليد داخلي امكان پذير ميسازد. همچنين مدل سوختي بكار برده شده در اين تحقيق، اكتان بوده كه شباهت زيادي به سوخت واقعي دارد. بنابراين اميد است گامي نو در صنعت پالايش كشور برداشته شده باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/03/08
تاریخ ثبت: 1397/09/12
خلاصه اختراع:

سوخت¬هاي زيستي، سوخت غيرآلاينده، قابل دسترس، پايدار و قابل اعتماد از منابع تجديد پذير هستند. سوخت هاي زيستي مايع به دسته هاي زير تقسيم مي¬شوند: الف) روغن¬هاي گياهي و بايوديزل، (ب) الكل ها (پ) روغن¬هاي زيستي و مصنوعي ترانس استريفيكاسيون يكي از روش¬هاي توليد بايوديزل است كه در آن روغن يا چربي با الكل، مانند متانول يا اتانول، در حضور كاتاليزور براي تشكيل الكل استر وگليسرول واكنش مي¬دهد. شبكه هاي متخلخل آلي – فلزي (MOF) به دليل برخي خصوصيات و ويژگي¬هاي منحصر به فرد نظير استحكام شيميايي بالا، سطح تماس بسيار بالا و همچنين قابليت انتخاب پذيري، يكي از مناسب¬ترين كانديدا براي استفاده به¬عنوان كاتاليست به شمار مي¬آيند. از مهم ترين MOF هاي شناخته شده جهت استفاده به¬عنوان كاتالسيت براي توليد بايوديزل ZIF-8 مي¬باشد. در اين پژوهش ابتدا سعي شد تا با اتخاذ روش يا روش¬هايي مناسب هسته¬ي مغناطيسي كاتاليزور مورد نظر به منظور ريكاوري راحت كاتاليزور در محيط واكنش، سنتز شود سپس ZIF-8 با استفاده از روشي آسان توسط نمك نيترات و لينكر 2-متيل ايميدازول توليد شد و به عنوان لايه ي مياني بر روي هسته قرار گرفت و در نهايت اكسيد تيتانيوم به منظور بهبود خاصيت كاتاليزوري به عنوان خارجي ترين لايه بر روي ZIF-8 قرار گرفت. واكنش ترانس استريفيكاسيون در حضور اتانول، اولئيك اسيد وكاتاليست مورد نظر انجام شد. به دليل هسته-ي مغناطيسي اين كاتاليست، بازيابي آن از محيط واكنش به سهولت انجام گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1397/03/08
تاریخ ثبت: 1397/10/04
خلاصه اختراع:

درصد گوگرد موجود در نفت خام ايران با توجه به چاه هاي مختلف بين5/2% تا 3/3% مي باشد. درصد بالاي گوگرد موجود در نفت خام ايران تدابير خاص جهت گوگرد زدايي را مي طلبد. از دلايل گوگرد زدايي مي توان 1-كاهش يا حذف خوردگي،2-افزايش عملكرد و پايداري بنزين و گازوئيل،3-كاهش مسموميت كاتاليزور در صنعت نفت و صنعت خودروسازي،4-كاهش آلودگي زيست محيطي و باران هاي اسيدي،5-كاهش آسيب به تنفس انسان و ...اشاره كرد. با وجود نگراني هاي زيست محيطي هنوز هم تامين كننده اصلي انرژي جهان سوخت هاي فصيلي(مواد نفتي) مي باشد. آژانس حفاظت از محيط زيست آمريكا (EPA) در سال 2000 حداكثر ميزان گوگرد را(ppm) 50 و در سال 2010 ، ppm 15 و در سال 2017، ppm 10 قرار داده است و روز به روز تقاضا براي سوخت كم گوگرد تر رو به افزايش است.در اين پروژه تلاش بر اين است تا با سنتز كاتاليستي جديد گوگرد زدايي اكسيداسيوني براي حذف تركيبات گوگردي مقاوم مانند دي بنزوتيوفن صورت پذيرد و شرايط بهينه براي حذف تركيبات مضر در آزمايشكاه جمع آوري شود. درصورت موفقيت آميز بودن كاتاليست مي توان با طراحي واحدي پيوسته به حذف گوگرد و مشتقات گوگردي از فراورده سوختي همچون بنزين و گازوئيل اقدام كرد يا بشكل مكمل فرايند گوگردزدايي هيدروژني در پالايشگاه هاي قديمي استفاده شود.يكي از بهترين كاتالسيت¬هاي جامد ، چارچوب فلز–آلي (MOF)كه داراي ويژگي هاي منحصر به فرد نظير پايداري شيميايي و حرارتي بالا، سطح فعال بسيار بالا و همچنين قابليت انتخاب پذيري، يكي از مناسب ترين مواد براي استفاده به عنوان كاتاليست به شمار مي¬آيند. در اين اختراع با سنتز اكسيد آهن و نشاندن لايه زيف-8 روي هسته آهني در فرايند گوگردزايي اكسيداسيوني مورد استفاده قرار گرفته است و نتايج مطلوب را رائه داده است.

تاریخ اظهارنامه: 1397/01/05
تاریخ ثبت: 1397/11/30
خلاصه اختراع:

يكي از راه‌هاي موثر كنترل و كاهش ميزان انتشار دي اكسيد كربن در محيط زيست، حذف و جداسازي اين ماده از جو با استفاده از روش جذب سطحي است. مهمترين عامل اين روش جاذب‌هاي آن بوده كه موفقيت يا عدم موفقيت جذب وجداسازي دي اكسيد كربن به طور مستقيم وابسته به آنها مي باشد. از ميان تمام انواع جاذب¬هاي قابل كاربرد، چارچوب¬هاي نانو ساختار آلي - فلزي (MOFs) يكي از بهترين گزينه¬ها است. در اين تحقيق يكي از سناريوهاي افزايش بازدهي جداسازي دي اكسيد كربن در جاذب¬هاي MOF يعني اصلاح پسا سنتزي مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور با اتصال يك گروه عاملي (فلز ليتيوم) به لينكر بكارگرفته شده در ساختار ZIF-90 (ايميدازول) تاثير اصلاح ساختار بر بازدهي فرايند مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت. نتايج آزمايشگاهي گواه بر اين است كه افزايش نيروي الكترواستاتيك بين ليتيوم جاذب اصلاح يافته با گاز دي اكسيد كربن سبب افزايش ظرفيت جذب اين گاز در نانو ساختار اصلاح يافته ZIF-90-OLi خواهد شد.

موارد یافت شده: 9